Topdamster Lisa Scholtens (19) pakt met behendig spel brons op het EK Vrouwen rapid


> Lees verder

Damvrienden Hoogeveen

Om de landelijke activiteiten los te koppelen van de club werd besloten een stichting op te richten met als doel het promoten van de damsport in Hoogeveen. Deze stichting ging ijverig aan de slag met het vinden van sponsoren. De hoofdsponsor, Mijnheer Truck Banden, werd spoedig gevonden evenals een aantal subsponsors en een flink aantal donateurs. Het team in de nationale competitie ging onder de sponsornaam MTB Hoogeveen van start.

Het eerste seizoen verliep fantastisch met winst in alle wedstrijden en bordpunten van 151 voor en 49 tegen. De kleinste overwinning was 14-6, veelzeggend dus.

In het tweede seizoen leek het kampioenschap opnieuw te gaan slagen maar DC Nijverdal gooide roet in het eten. Weliswaar behaalde men evenveel punten en ook evenveel bordpunten maar de onderlinge ontmoeting werd verloren. Er was nog een kans om te promoveren maar dan moest eersteklasser TDV Tilburg verslagen worden. In een bloedstollende partij werd het 10-10 waarna er sneldampartijen volgden. De arbiter deed ons helaas in de boot toen hij weigerde in te grijpen toen een tegenstander een speler van ons door de vlag joeg in een 3 om 1 stand. 

Het jaar erop, het seizoen 2006-2007, lukte het wel. Met overmacht, opnieuw werden alle partijen gewonnen, werd promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Sedertdien zijn we een volwaardig team in de hoofdklasse. Afgelopen seizoen verliep weliswaar erg moeizaam maar de barragewedstrijd werd nipt gewonnen waardoor verblijf in de hoofdklasse opnieuw afgedwongen werd. 

In het komende seizoen komt de laatste "dissident", Maikel, ook weer terug op het oude nest. Het zou fantastisch zijn als er dit seizoen promotie naar de ereklasse afgedwongen zou kunnen worden.

www.palmansfilms.nl