HDC 4 wint in hol van de leeuw

Hans van Gijssel


> Lees verder

Eerste damteam Hoogeveen in ondertal nipt langs Harderwijk

Michel Stempher


> Lees verder

HDC 3 lijdt krappe nederlaag tegen een gehavend SSS Kampen

Gerard Bruins


> Lees verder

HDC 2 faalt jammerlijk na stunt van Jaap tegen Anton Jurg

Gert Bosker


> Lees verder

HDC 3 worstelt maar komt niet boven


In de eerste partij in de Nationale Competitie 2021-2022 moest het jeugdteam van HDC aantreden tegen één van de sterkste teams van de tweede klasse B, DEZ Laren. Lange tijd ging de partij gelijkwaardig op maar het was verder in de partij duidelijk dat er nog veel ervaring gemist werd.

Elise Schouten speelde een dijk van een partij tegen de sterkste speler van Laren, Danny Dix. Zij kwam met voordeel uit de opening maar met de terugruil op de 18e zet was haar voordeel weg. Ook op haar 34e zet speelde zij te voorzichtig. Toen zij enige zetten later niet adequaat reageerde, trok Dix het voordeel naar zich toe. Sytze Spijker speelde een sterke partij tegen Alfred van Lenthe. In een precaire stand nam deze een grote ruil maar deze resulteerde in schijfwinst voor Sytze. Hij wist de partij met fraai slotspel naar zich toe te trekken. Wilmer Oostindjer speelde een degelijke partij tegen Egbert Harkink maar door een kleine onachtzaamheid kreeg hij een verliezende combinatie om de oren. Bart Jan Kortleven speelde tegen de sterke Hein van Dee een mooie partij waarbij hij tot twee keer toe een winnende combinatie over het hoofd zag. In het eindspel kwam hij tekort en verloor. Nick Bolks hield Tom Knapen ook heel lang in evenwicht. Toen deze achter een schijf liep, kon Nick twee schijven winnen door ook achter een schijf te lopen. Echter Knapen kwam op dam en Nick was nog te ver verwijderd van de damlijn. Knapen maakte de klus prima af. De jongste speler van HDC, Siebe Kortleven, speelde een uitstekende partij tegen Tonny Roeterdink. Hij ging vrijwel de gehele partij aan de leiding maar met een slordigheid op de 34

e

zet gaf hij de partij in één klap uit de hand. Charell Schuller speelde een evenwichtige partij tegen Johan Beltman. In het eindspel maakte zij een fout maar haar tegenstander zag dit evenmin. De zet die hij wel deed, was niet sterk waardoor Charell groot voordeel kreeg . Met een geniepig zetje haalde Beltman nog net de remise binnen. Mart Slim bood ook lange tijd Gerrit Roeterdink prima tegenspel. Het ging fout toen hij zowel de velden 27, 28 en 29 bezette. Met een paar krachtige zetten pakte Roeterdink schijfwinst en even later de partijwinst. Al met al werd het duidelijk dat dit team heel veel potentie heeft maar nog veel moet leren. Tot ongeveer de 35e zet gaat het prima daarna komen vaak de problemen. Als hier aan gewerkt wordt, gaat het team grote ogen gooien. Misschien over twee weken, de thuiswedstrijd tegen het evenzeer sterke team van Kampen.