Lisa Scholtens steelt ‘blind’ de Fitter Brein online damshow

Bert Dollekamp, DvhN


> Lees verder

Siebe Kortleven naar het WK


Jan Siegers

De achtjarige Siebe Kortleven, sinds korrt woonachtig in Dedemsvaart en lid geworden van de Dedemsvaartse damclub D.D.D.is op zes jarige leeftijd in aanraking gekomen met     de damsport. dat gebeurde toen er op zijn toenmalige school de Krullevaar in Hoogeveen damles werd gegeven door de Hoogeveense damclub, dit ter voorbereiding op het jaarlijkse schooldamtoernooi. Het spel boeide hem en hij besloot dan ook de damlessen  te volgen bij de damclub. Al snel zagen zijn trainer Gerard Bruins en Zainal Palmans, één van de toptrainers van Nederland, dat hij veel talent had.        

In 2017 deed hij voor het eerst mee aan een groot toernooi, het Nederlands kampioenschap benjamins, en wist daar het erepodium te  bereiken, met een fraaie derde plaats. In 2018 had hij zijn zinnen gezet om in deze categorie de titel te behalen, maar hij werd afgetroefd door een tweetal spelers van de damclub Brainsport uit Eindhoven. Bij het NK welpen van 2019 revancheerde hij zich en werd hij knap tweede.

Ook bij het NK sneldammen liet hij van zich horen door in dat kampioenschap als derde  te eindigen. Ook werd Siebe met het team van zijn school CBS de Krullevaar tweemaal kampioen van Nederland.

Door zijn resultaat bij het NK welpen heeft de ambitieuze Siebe zich geplaatst voor het WK wat gehouden wordt van 27 oktober t/m 4 november in Izmir in Turkije. 


13-10-2019