Krullevaar pakt de dubbel bij schooldammen


Gerard Bruins

De Krullevaar heeft ook in dit nieuwe schooljaar laten zien dat de Nederlandse titels van het vorig schooljaar geen uitzondering zijn geweest. Nadat zij vorige week reeds de Hoogeveense titel schooldammen basisonderwijs groepen 7 en 8 pakten, is dit de afgelopen week ook gelukt bij de groepen t/m groep 6. Het viertal dat vorig seizoen de Nederlandse titel pakte, bleef grotendeels intact.

Het viertal Siebe Kortleven, Lucas Kreeft, Hugo Sikkinga en Ian Giethoorn moest in de tweede ronde een punt toestaan aan de Fontein. Deze waarschuwing werd terdege ter harte gekomen want hierna waren ze niet te stuiten. Het enige team dat verder behoorlijke concurrentie gaf, was zoals elk jaar de J.Calvijnschool. De onderlinge partij tussen deze twee scholen was ook dit jaar cruciaal. In een zeer spannende strijd kwam de Krullevaar met 5-3 als overwinnaar uit de strijd. Beide scholen plaatsten zich voor de Drentse kampioenschappen. Heel verrassend gingen ook beiden teams van de Regenboog uit Noordscheschut door naar de provinciale kampioenschappen. Zij eindigden samen het team van de Apollo op drie punten achter de kampioen. Beide teams hadden meer bordpunten als de Apollo.

Met 20 teams van 11 scholen was ook dit schoolkampioenschap weer een groot succes. Op 21 november volgt er nog een persoonlijk toernooi waarvoor inmiddels zo'n 50 kinderen ingeschreven hebben. Op zaterdagmiddag 1 december volgt er nog een groot jeugdtoernooi. Dit toernooi staat in het kader van de Regiocup Noord. Bovendien is het een nevenactiviteit van de WK-match tussen Boomstra en Schwarzman.


Datum: 19 november 2018