“Daar verloor ik al mijn hoofd.”

Huis-aan-huis damproject enthousiast ontvangen | Hoogeveensche Courant

MTB 3 wint stijlvol

En laatste wedstrijd Eva

Vanuit Leek een verslag van MTB 3. Een bijzonder moment want het is mijn laatste wedstrijd voor Hoogeveen en de laatste voor de Nationale Competitie. Wat MTB-3 betreft ging iedereen er eens goed voor zitten. We waren vooraf dan ook flink de wacht aangezegd om de Nationale Competitie goed af te sluiten. Dat hielp want we wonnen uiteindelijk met 12-8

Na ruim een half uur spelen stond Lisa in een klassieke partij, Wilmer in een niet goed halve hek en had Pascal weinig bewegingsvrijheid op zijn korte vleugel vanwege een hekstelling. Na twee uur spelen bleek Wout een schijf voor te staan, stond Hans in een 5 om 5 op doorbraak en was Lisa helaas een schijf achter gekomen, door net even verkeerd te ruilen (volgens haar tegenstander had ze schijf 19 moeten meenemen).

De tegenstander van Pascal maakte in een onbewaakt moment van concentratieverlies de fout door naar de hekstelling toe te spelen, waardoor Pascal met een 2 om 3 uit de hek kon ruilen en moest zijn tegenstander daarna nog een schijf offeren. Twee schijven voorsprong leidden tot winst en Pascal zorgde daarmee voor een 2-0 voorsprong voor MTB.

Lisa wist gelukkig de schijfachterstand te beperken tot remise, terwijl Hans zijn dam niet naar winst wist te verzilveren. Met een tussenstand van 4-2 ging het richting 15:00 uur. Cor wist een mooi zetje naar dam uit te halen en liet zijn tegenstander met een gespleten stand achter. Kort daarop wist Wout remise te noteren, stond Bé een schijf voor, Geert een schijf achter en kon het dus nog alle kanten op gaan. Geert wist gelukkig remise te houden en zowel Cor als Bé wisten hun voorsprong in winst om te zetten. En waar Wilmer, met zijn 11 jaren de jongste van het stel een enigszins rustig voortkabbelend spel in remise zag eindigen (hetgeen een groot compliment van zijn tegenstander opleverde) was het bij ondergetekende op het bord nog allerminst saai. Iedere zet was een belangrijke en de tegenstander begon steeds harder te zuchten. Helaas echter had ik één klein dingetje over het hoofd gezien waardoor de partij alsnog verloren ging. Ik kijk echter met veel genoegen op de partij terug, vanwege de prachtige standen en gecreëerde kansen. Met 10-8 op de teller waren alle ogen vervolgens gericht op teamcaptain Alberto, die met een gemeen trucje op het einde de remise wist veilig te stellen. Dus met 12-8 kwam eindelijk de eerste winst als team aan het einde van de competitie. Mission accomplished.

Persoonlijke noot:

Vandaag stopt een dammer met dammen.

Een dammer die geen echte dammer is, maar die er wel heel veel plezier aan heeft beleefd.

Het dammen bracht mij opbouw in concentratievermogen.

Het dammen bracht mij een beter korte termijn geheugen.

Het dammen bracht mij vriendschap en erkenning.

Alle dammers van HDC en iedereen daar omheen: heel hartelijk dank daarvoor!

Zet door op de ingeslagen weg, zet in op jeugd en hou heel veel plezier bij dat alles.

Het ga jullie goed!

Datum: 4-2-1018