Krullevaar pakt de dubbel bij schooldammen

Gerard Bruins


> Lees verder

MTB 2 wint belangrijke derby van Hijken DTC 3

Gert Bosker


> Lees verder

Dammers MTB kansloos ten onder


> Lees verder

Schooldamtoernooi ongemeen spannend

Gerard Bruins


> Lees verder

Leerlingen Calvijnschool leggen beslag op Hoogeveense damtitel


Gerard Bruins

Hoogeveen - Het Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken  schooldamtoernooi basisonderwijs in de gemeente Hoogeveen is in de categorie groepen 7 en 8 gewonnen door de leerlingen van de Calvijnschool. Toen de Hoogeveense Dam Club het startsein gaf, waren er drie scholen zwaar favoriet en zij hebben de favorietenrol meer dan waargemaakt. Naast de Calvijnschool waren dat de titelverdediger, de Krullevaar, en de Regenboog uit Noordscheschut, een school die het afgelopen jaar als een komeet omhoog is geschoten.

In de eerste twee ronden moesten de favoriete teams zien af te rekenen met andere teams waarbij opviel dat de Fontein heel dicht bij een verrassing zat tegen de Calvijn. Deze wisten met de hakken over de sloot tot winst te komen. In de derde ronde werd het een heel spannend gevecht tussen de oude en de nieuwe kampioen. Het werd uiteindelijk een gelijkspel. De Regenboog profiteerde door de op dat moment ook ongeslagen de Akker een flink pak slaag te geven. Na drie ronden deden het team van de Morgenster en het tweede team van de Calvijnschool goed mee maar in de vierde ronde waren ze kansloos tegen de Regenboog en het eerste team van de Calvijnschool.

De Calvijnschool nam in de vijfde ronde de koppositie weer over door een enigszins gelukkige overwinning op de Regenboog. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Calvijn maakte korte metten met de Morgenster en de Krullevaar kon toen alleen maar kampioen worden door met grote cijfers te winnen van de Regenboog. Deze waren echter tot op het bot gemotiveerd en wisten de Krullevaar, met WK-deelnemer Roland Kreeft, met 5-3 te verslaan. Hierdoor zakten ze zelfs naar de derde plaats.

Het team van de Calvijnschool bestond uit Lennart Jonkman, Reinout Schep, Nick Bolks, Evalin en Boaz. De Regenboog kwam met Bart Jan Kortleven, Charell Schuller, Sem van Eeks en Harmen Lip. Het Krullevaarteam bestond uit Ronald Kreeft, Morris Everts, Arthur Schep, Dirk Boer en Elise Schouten.

Deze drie teams aangevuld met het tweede team van de Calvijn gaan Hoogeveen vertegenwoordigen op de provinciale kampioenschappen.

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi met 18 teams van 11 scholen. Een kleine 100 jongens en meisjes hebben een geweldige middag beleefd.

De eindstand was als volgt:

1. Calvijn 1             11 punten

2. Regenboog 1       10    ,,

3. Krullevaar              9    ,,

4. Calvijn 2                8    ,,

5/6. Morgenster 1 en Goudvink 1   `7 punten

7/11. de Akker, Regenboog 2, Fontein 1, T.Brandsma 1 en 2  6 punten

12/13. Goudvink 2, Kienholt 5 punten

14/16. de Palm 1 en 2, Morgenster 2  4 punten

17/18. Weidebloem, Fontein 2    2 punten

Volgende week woensdagmiddag wordt het schooldamtoernooi gespeeld voor de jongere kinderen en op woensdagmiddag 22 november vindt in het Klooster het persoonlijke schooldamtoernooi plaats. Als de schooldamwedstrijden achter de rug zijn begint de Hoogeveense Dam Club met een nieuwe serie beginnerscursussen, van oudsher de kweekvijver voor nieuw talent.

    

Datum: 09-11-17
Foto's: Marijke Jonkman