Dag 5 - En punt


NK Aspiranten

Huissen - In de ochtendronde speelde Nick tegen Heerhugowaarder Mitchel Mensinga. Nick opende actief met een flankaanval, maar hij had een winkelhaak erbij. Mitchel taxeerde dat hij voordeel had in de opening, dus besloot hij de aanval tegen te spelen. Al vroeg in het middenspel werd duidelijk dat Mitchel niet in zijn oorspronkelijke plan ging slagen. Nick kreeg alle sleutelvelden onder controle en met een afwikkeling ontstond er voor hem een voordelige stand. Beiden moesten weer opbouwen en daaruit kwam een klassieke stelling tevoorschijn. Nick ging vervolgens als eerst doorstoten met een Ghestem en Mitchel deed niet veel later hetzelfde. Een spannende stand stond er op het bord en beiden hadden enorme tijdnood. Pas laat in het middenspel schoof Nick een verkeerde schijf waardoor hij in een klaverbladopsluiting terecht kwam. Mitchel tikte dit vakkundig uit. 

In de middagronde mocht Nick weer tegen een Heerhugowaarder. Ditmaal was Timo Kuipers zijn opponent. Timo opende sterk met een voorpost die na een afwikkeling overging in een degelijke centrumaanval. Nick besloot toen de centrumaanval tegen te spelen met een beetje succes. Timo speelde enkele incorrecte zetten waardoor Nick belangrijke velden onder controle kreeg. Maar beiden besloten na 41 zetten voor een remise.

Morgen wordt de laatste ronde gespeeld. Nick mag dan zijn borst natmaken tegen Jan Groenendijk. Deze partij, en andere partijen, worden live weergegeven via www.jeugddammen.com

 


Bron: www.damclubhoogeveen.nl

Datum: 12 juli 2013