HDC 2 wint van gehavend Roden/Leek

Gert Bosker


> Lees verder

Dag 2: Een moeizaam vervolg


Huissen - De tweede dag op het ONS Nederlands kampioenschap aspiranten in Huissen had Nick het behoorlijk zwaar. Er werden gister twee partijen gespeeld.

De eerste partij ging Nick tegen Jitse de boot in. De Zuidwoldiger kwam ietsjes voordelig uit de opening. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht, totdat ze in het hart van het middenspel aan waren beland. Nick kon Jitse  op lange vleugel in de tang nemen met zeer kansrijk spel tot gevolg. Echter koos de voormalig Nederlands pupillenkampioen voor een passieve reactie. Hierdoor kreeg de Limburger het gehele centrum controleren. Nick moest nu vechten om een puntje, maar daar kon hij alleen maar van dromen. Jitse klaarde het klusje met een simpele forcing. Een zware tegenslag voor de benjamin van Hoogeveen.

Nick kon niet te lang piekeren en teleurgesteld zijn, want hij had nog een ronde te gaan. Ditmaal was Alex Ketelaars uit Soest zijn opponent. Nick zat er weer goed achter en toonde zich mentaal sterk. Alex opende met een vuist die Nick handig insnoerde. Er ontstond een korte vleugel opsluiting (KVO). Positioneel stond Nick beter en lange tijd bouwde hij z'n voordeel verder uit. Maar nadat hij de kroonschijf opspeelde, sloeg het voordeel langzamerhand om. Alex ging nu aan de leiding en speelde de eindfase zeer slim. Nick moest als een beer vechten om een puntje. Na een lange eindfase, waarbij Nick een nadelig eindspel op het bord kreeg, werd het uiteindelijk een gelijkwaardige remise. Alex hoopte nog op een zogeheten 'plusje'.

Vandaag begint ook het Nederlands kampioenschap junioren meisjes. Vijf junioren strijden daar om drie plekken voor het EK. Nick speelt tegen trainingsgenoot Wouter Wolff uit Groningen. Gaat hij vandaag zijn eerste overwinning pakken? Kan hij zijn vorm weer terugvinden?  Alle partijen worden live weergeven op www.jeugddammen.com

 

 


Bron: www.damclubhoogeveen.nl

Datum: woensdag 10 juli 2013