HDC 1 start het damseizoen overtuigend


> Lees verder

Huizum 2 geen partij voor het 2e team


> Lees verder

HDC 3 worstelt maar komt niet boven


> Lees verder

Vincent aan kop


Door Eva Houtjes & Zainal Palmans

RIJNSBURG - Op de tweede dag van het NK Pupillen 2013, op Koninginnedag, mocht Vincent het opnemen tegen de rijzende ster uit Gelderland: Tristan van der Velde. Deze eerstejaars pupil wist zich met sterk spel en een derde plaats op de halve finale in Dronten te plaatsen.

Beiden speelden de eerste zetten van de Keller-opening. Nadat Vincent een zet richting het centrum opspeelde, volgde er een degelijke ruil van zijn tegenstander. De koploper speelde rustig en snel verder om zijn centrum te verstevigen. In het middenspel onstond er het klassieke spelbeeld. Tristan leek flexibeler te staan, maar kon geen voordeel halen uit Vincents onevenwichtge positie. Middels een verrassende ruil, die Tristan niet tijdig in de gaten had, brak de benjamin van Hoogeveen los. Niks aan de hand op zich. Echt spannend was het in het late middenspel. De centrumaanval van Tristan leek vruchten af te werpen, maar doordat hij te passief voortzette, kon de Heerdenaar korte metten maken met Tristans zwakke korte vleugel. De Puttenaar maakte het Vincent niet meer moeilijk, waardoor de tweede overwinning voor 'Speedy' Vincent een feit was.

Vincent staat nu met 4 uit 2 op een gedeelde eerste plaats, samen met Jeroen van den Brink. Ze worden achtervolgd door een horde driepunters. De koplopers treffen elkaar morgen, in de ochtendronde die om 09:00 uur begint. Om circa 14:00 uur begint de middagronde. Kan Vincent zijn koppositie behouden?

Ook Drentenaren Ilse Barf en Bart Westerveld boekten hun eerste overwinning tegen respectievelijk Jefta Vroege en Dirk van Haaster. Beiden speelden overtuigend en wonnen met tactisch vernuft.

Coach Zainal was zeer tevreden over zijn pupillen vandaag: "Alle drie zaten goed achter het bord en kwamen nauwelijks in de problemen." De coaching van Zainal wordt ondersteund door de kleinkinderen van Piet Roozenburg met een actieve rol voor DDB-voorzitter Herm Jan Brascamp.


Bron: damclubhoogeveen.nlDatum: 30 april 2013