Weersverwachting
Hoogeveen
Meer weer in Hoogeveen
 

Met dank aan:


Logo Gemeente Hoogeveen

MTB Open van start met enige verrassende uitslagen


De zesde editie van het internationale damtoernooi MTB Open is maandagmiddag van start gegaan.

Alvorens Maarten Wichgers, de kersverse nieuwe voorzitter van de Hoogeveense Dam Club, het startsein gaf, werden vier jongelui nog even in het zonnetje gezet die afgelopen week zo succesvol waren tijdens het Europees kampioenschap in Estland, in Tallinn. Het was buitengewoon dat deze jongeren enige dagen later al weer volop aan de bak gingen op het zomertoernooi in het Knooppunt in Hoogeveen.

Van deze jeugdtoppers stijgen Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn nu al qua rating uit boven de senioren. Beiden wonnen hun eerste partij vrij eenvoudig. Europees aspirantenkampioen Jitse Slump had iets meer moeite maar ook hij begon met een winstpartij. De vierde Europese kampioen, Hoogeveense Nicole de Vries, gaf eerst wethouder Giethoorn (hij opende het toernooi namens de Gemeente Hoogeveen) een lesje om vervolgens met een fraai zetje Wim Koopman te verslaan. Zij was de enige van de tweede groep die won van iemand van de eerste groep. 

Toch was er een behoorlijk aantal mindere spelers die sterk voor de dag kwam. De pas 10-jarige Lisa Scholtens verraste routenier Piet Leijenaar uit Leeuwarden. Zij kwam geen moment in gevaar en behaalde een fraaie remise. Een andere Hoogevener Cor Darwinkel verraste evenzeer door de sterke jeugdspeler Jan van der Star in bedwang te houden. Een grote verrassing was ook het gelijkspel dat Aike Smid, spelend voor MTB 2, pakte tegen de internationale meester Sven Winkel. De Poolse Natalia Sadowska, de nieuwste aanwinst van MTB 1 had het verrassend moeilijk met Leo van Vlerken uit Uden. Pas in het eindspel wist ze door te drukken. Morgen volgen er twee zware ronden, om 9.30 uur en om 15.00 uur. Na deze twee ronden zal er ongetwijfeld meer tekening in de strijd komen.

 

Het Knooppunt, Jan Dekkerstraat 1b, 7902 JG Hoogeveen laatste wijziging: 30-11-2015 laatste wijziging: 30-11-2015