Logo Gemeente Hoogeveen
logo Rabobank

Grootmeesters morsen punten

Organisatie

Hoogeveen – Na drie rondes is er enige teken in de strijd. Het MTB Open damtoernooi, met als hoofdsponsor Mijnheer Truck Banden, heeft na drie rondes een verrassende kopgroep. De grootmeesters hebben dure punten verspeeld. Dinsdag was een zware dag met een dubbele ronde. In de uitslagen is ook goed te zien dat de grootmeesters moeite hadden om het volle pond binnen te halen. Schoonheidsfoutjes was het onderwerp van de dag.

De winnaar van vorig jaar, GMI Martijn van IJzendoorn uit Wateringen, mocht van geluk spreken met een remise tegen de talentvolle Russische jeugdspeelster Ayanika Kychkina. Ook de voormalige Nederlands seniorenkampioen, Auke Scholma  uit het Groningse Baflo, liet een remisesteek vallen tegen provinciegenoot René Wijpkema. Heel verrassend is dat de grootmeesters dure punten verloren in de tweede en derde ronde met louter remises tegen mindere goden. Na drie rondes staan verrassend Frank Teer, Ladji Fofana en Jan Hendrik Kok met het volle pond aan kop.

Ook de Hoogeveners zijn goed vertegenwoordigd. De kersverse Europees vice-kampioen bij de junioren, Nick Waterink, doet het tot nu toe het beste van alle Hoogeveners. Hij heeft na drie gespeelde partijen vijf punten behaald en staat daarmee op een vierde plek.

Ook voorzitter van de Hoogeveense damclub, Maarten Wichgers, geeft acte de présence. Een dubbele functie, organiseren en dammen, valt hem soms erg zwaar. “Sinds jaren hebben we nog nooit zo’n sterk toernooi meer gehad. We zijn daarom erg blij met de belangstelling van de internationale top. Helemaal uit Afrika een week dammen in Hoogeveen, wat wil je als organisatie nog meer.”

Alle ontwikkelingen over het MTB Open zijn te vinden op de website www.damclubhoogeveen.nl/toernooien. Alles van dichtbij bekijken? Dat kan in het buurtgebouw ‘Het Knooppunt’.

Datum: 15 augustus 2017

Het Knooppunt, Jan Dekkerstraat 1b, 7902 JG Hoogeveen laatste wijziging: 21-08-2017